Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark ozdimuzeum.hu

 
 
Utazó múzeum2021. szeptember 30. (csütörtök) 13:08

A népmesékkel és Ózd helytörténetével kapcsolatban tartottak ismertető órákat a helyi iskolákban az ÓMÉK-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark múzeumpedagógusai. Ez a programsorozat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül jöhetett létre, melynek címe Utazó Múzeum.

Utazó múzeum

A népmese napja alkalmából a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában Darvayné Vincze Tímea múzeumpedagógus tartott órákat. Ennek keretein belül játékos formában néprajzi és népmesei ismereteket adott át a gyerekeknek. Csodás varázstárgyak is lapultak a dobozban, mint például tarisznya és láthatatlanná tévő köpeny. Emellett lencsét és babot válogattak szét. Az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban pedig a várossal kapcsolatban tartott előadást Bartók Gábor a fiataloknak.

„Előadásomban Ózd történelmét próbálom nekik bemutatni egészen az őskortól kezdve a középkoron, az újkoron át napjainkig. Ózd várossá válásáig, 1949. január elsejéig” - mondta Bartók Gábor, az ÓMÉK-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark tárlatvezetője, múzeumpedagógusa.

Ezeket az előadásokat az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark múzeumpedagógusai tartották meg. A fiataloknak is változatosabb, ha külsősök rendhagyó tanóráit is meghallgathatják.

„Hetekkel ezelőtt tudomást szereztünk erről az előadásról. Bartók Gábor muzeológus megkeresett minket. Nagy örömmel fogadtuk ezt a megkeresést, hiszen az elmúlt időszakban sajnos kevés program volt az iskolában, ezért örültünk neki. Reméljük, hogy szívélyesen fogadják a gyerekek az előadást” - nyilatkozta Ambrus Ildikó, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese.

Ez a programsorozat a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül jöhetett létre. Minden intézményben örömmel fogadták a diákok a pedagógusokat. Az előadók több helyi iskolába is ellátogatnak majd a közeljövőben.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza